Strona Główna Forum Pracowników Wojska
W naszym gronie, Forum Pracowników Cywilnych Wojska

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycja: Akcja " Zapytaj Przewodniczącego"
Autor Wiadomość
subzeroo 
Administrator

Wysłany: 2012-01-05, 09:26   Propozycja: Akcja " Zapytaj Przewodniczącego"

Akcja "Zapytaj Przewodniczącego"
:)
Witam siedząc i pracując z pocie czoła wpadłem na taki "nietypowy" pomysł, może z racji skąpych informacji od Zarządu Związków Zawodowych wyszlibyśmy z zapytaniem do naszych "głównych" przedstawicieli o działania mające przynieść nam kilka grosiaczy w roku 2012. Jak miało by to wyglądać - ano :) zwrócilibyśmy się (każdy chętny z forumowiczów) do naszych "jednostkowych" szefów ;) związków zawodowych o wysmarowanie pisma z takim zapytaniem pod którym podpisali by się wszyscy zainteresowani taką informacją. Tekst zapytania możemy zredagować wspólnie lub każdy w swoim zakresie, grunt abyśmy wysłali to w miarę jednakowym czasie. Moim zdaniem moglibyśmy pokazać tym sposobem jedność naszego środowiska i chęć mobilizacji naszych przedstawicieli do większego zaangażowania w nasze problemy.
Ostatnio zmieniony przez subzeroo 2012-01-05, 17:19, w całości zmieniany 2 razy  

jutka 
Nałogowy forumowicz

Wysłany: 2012-01-05, 15:25   

Dobry pomysł @subi. Inna sprawa, że nie wierzę w efekty takiego działania. Tyle, że nic nie robiąc, pogłębiamy w ludziach "zlew" na bardzo ważne dla nas sprawy. Brak wiary nie upoważnia do nicnierobienia, prawda? ;) Pozdrawiam M :)

michasia 
Użytkownik

Wysłany: 2012-01-06, 00:26   

Witam!
Powiedziałabym, że bardzo dobry pomysł.

Pozdrawiam b. serdecznie.

majster 
Nałogowy forumowicz
alter ego gajowego

Wysłany: 2012-01-06, 12:06   

Członkowie zakładowych organizacji związkowych (czyli my) możemy zobowiązać naszego Przewodniczącego Zakładowej Organizacji Związkowej do wystąpienia (po linii związkowej) z zapytaniem co Zarząd Główny Związku robi w sprawie podwyżek naszych pensji w roku 2012 w związku z galopującymi podwyżkami cen wszystkiego. To dobry pomysł, dodatkowo w takim piśmie zobowiązałbym naszą związkową "górkę" do przypilnowania czy w pozostałych resortach mundurowych (MSWiA, Straż Graniczna, Służba Więziennicza, Straż Pożarna itp.) podwyżkę w tym roku dostaną jedynie osoby noszące mundury czy również pracownicy cywilni tych resortów. Jeśli podwyżkę w tych resortach (które aktualnie protestują) dostaną również pracownicy cywilni to będzie to argumentem za podwyżkami dla PW. Dlatego oprócz pytania o to co się robi w sprawie naszych podwyżek, zobowiązałbym naszych przedstawicieli do monitorowania sytuacji w innych resortach mundurowych.

Aarona 
Nałogowy forumowicz

Wysłany: 2012-01-06, 13:24   

Brawo :-> Jestem za!

Posty @Nowej i @diki zostały wydzielone i przeniesione do kosza jako w ogóle nie związane z tematem!!!Bardzo proszę o zachowanie porządku w tematach postów, Wypowiedzi nie na temat będą przenoszone do kosza. Na prośbę zainteresowanych przywrócę temat z kosza, po nadaniu mu odrębnej nazwy zgodnej z tematem zaproponowanej dyskusji. subzeroo

subzeroo 
Administrator

Wysłany: 2012-01-09, 09:14   

Generalnie odzew bardzo nikły :( ehhh Pracownicy Wojska czy wy nic nie chcecie zmienić w tym co się wokół was dzieje :( jeśli pomysł się nie podoba to trzeba go skrytykować, a nie zachowywać milczenie :( . Spotkałem się z podobną sytuacją podczas protestów w Wawie z jednej z jednostek przyjechało tylko dwoje reprezentantów bo reszta powieszała że jak uda się im coś wywalczyć to przecież i oni też dostaną i to dokładnie obrazuje jakim środowiskiem jesteśmy :( .

NoWa 
Nowicjusz
NoWa

Wysłany: 2012-01-09, 16:19   

TO BYŁO W TEMACIE "ZAPYTAJ PRZEWODNICZĄCEGO"

Pytam więc. Co jest powodem zróżnicowania premii wśród pracowników wojska???
Czytam i nie wierzę, w ZG 50%????Czy to możliwe???
To jak to się ma do PREMII 2%?? Czy w całym śląskim tak jest???
PANI Lucyno proszę odpowiedzieć, o co chodzi???????????????

Proszę pisać na temat!!!! subzeroo

Nie rozumiem-do kogo ma być zadane pytanie?

Po raz kolejny piszesz post nie na temat. Zanim coś napiszesz zapoznaj się z tematem wątku w którym to piszesz. Jeśli na Forum nie ma wątku o odpowiednim temacie, możesz zawsze założyć własny (np. "Powody zróżnicowania premii wśród PW"
feldkurat

michasia 
Użytkownik

Wysłany: 2012-01-09, 18:34   

Witam, witam!
Cały czas mam to na uwadze, ze względu na to, że naszych przedstawicieli nie było (urlopy poświąteczne) umówiłam się na dzień jutrzejszy, będziemy o tym dyskutować , w jakiej formie to zrobimy my w naszej firmie bo jesteśmy na szarym końcu(oddziałowy zz), czy tel. czy listownie wystąpimy do naszej przedstawicielki. Nie mam pewności, czy czytają obecne forum. Mam nadzieję, że odniesie skutek. Pozdrawiam b. serdecznie.

subzeroo 
Administrator

Wysłany: 2012-01-10, 13:52   

Poczekajmy jeszcze chwilę może ktoś przyłączy się do nas i "wysmarujemy" pismo w jednym czasie choć biorąc pod uwagę że temat podwyżek się zakończył to i frekwencja na forum radykalnie się zmniejszyła

jutka 
Nałogowy forumowicz

Wysłany: 2012-01-10, 14:20   

Ja też mam nadzieję, że pojawi się więcej chętnych do podjęcia tej akcji. Poczekajmy @subi jeszcze trochę. A swoją drogą zastanawiam się co większej mierze zaważyło, że odzew taki marny-brak chęci do jakiegokolwiek działania, czy obawa o brak odzewu ze strony górki, która to wyrazy lekceważenia swoich związkowców okazywała wielokrotnie :shoot:

Z-ca 
Entuzjasta

Wysłany: 2012-01-10, 21:40   

Może jakiś "gotowiec" dla leniwych? ;-)

diki 
Nałogowy forumowicz
diki

Wysłany: 2012-01-11, 21:50   

Jeśli wybrało się właściwe osoby do reprezentowania swoich interesów to nie ma potrzeby prowadzenia takiej akcji. Niestety z wypowiedzi widać, że mało gdzie jest dobrze. Ponieważ jest to rok wyborczy zastanówcie się kogo nominować do wyborów i czy taka osoba właściwie będzie reprezentowała nasze interesy.
W dzisiejszych czasach aby działać trzeba stale i ustawicznie się kształcić i dokształcać bo inaczej to do kitu. A jak wnosi Z-ca samemu nie chce się tworzyć.
Ps. u nas na dole nie ma takiego problemu.

Z-ca 
Entuzjasta

Wysłany: 2012-01-12, 19:40   

@diki nie to że mi się nie chce ale dlatego, że jestem "nie zrzeszony".
Ale zawsze sprzyjam każej organizacji zainteresowanej poprawą naszego losu...
Dlatego jestem za akcją, bez względu na to... której organizacji to ma być przewodniczący.

diki 
Nałogowy forumowicz
diki

Wysłany: 2012-01-12, 20:56   

Ok. Jestem za. Ciekawe tylko ilu znajdzie się odważnych.

subzeroo 
Administrator

Wysłany: 2012-01-16, 09:07   

Na razie zero odzewu, mam nadzieję że uzbiera nam się ok 10 chętnych jednostek a ewentualna reszta zostanie powiadomiona pocztą pantoflową

Odpowiedz do tematu