Strona Główna Forum Pracowników Wojska
W naszym gronie, Forum Pracowników Cywilnych Wojska

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Migalski: Posłowie nie wiedzą za czym głosują. Glosowałem za
Autor Wiadomość
adamfux 
Ekspert

Wysłany: 2012-01-24, 20:47   Migalski: Posłowie nie wiedzą za czym głosują. Glosowałem za

Cytat:
"Polityk musi bywać"

Polityk PJN tłumaczy jak to się odbywa: "Nad dokumentem pracuje też jakiś asystent, staffer czy pracownik klubu i to on zazwyczaj ma najpełniejszą wiedzę na temat owego projektu". Polityk według Migalskiego "musi bywać w mediach, musi jechać do swojego okręgu wyborczego, musi knuć w swojej partii, żeby go "koledzy" partyjni nie obeszli z lewa i z prawa. Polityk więc zajmuje się polityką".

"To kryzys współczesnej demokracji"

Migalski szczerze wyznaje: "Dlatego można nazywać nas nieukami i leniami, można wieszać na nas psy, można uznać nas za klasę zbędną, ale należy przyjąć do wiadomości, że 90 proc. posłów w 90 proc. przypadków nie ma najmniejszego pojęcia o tym, nad czym głosuje. To więcej mówi o współczesnej demokracji". I kończy refleksją: "Sprowadzenie parlamentarzystów do roli bezmyślnej i bezrefleksyjnej maszynki do głosowania jest zaledwie jednym, i w dodatku nie najważniejszym, przejawem kryzysu współczesnej demokracji".

całość artykułu http://wiadomosci.gazeta....Glosowalem.htmlhttp://wiadomosci.gazeta....Glosowalem.html

No chociaż jeden powiedział uczciwie, a ja to rozumie tak: Polacy ja w parlamencie jestem po to by robić sobie i znajomym dobrze... a nie po to by wam było dobrze...
I tak właśnie jest z naszą reformą MON i władzami związku który jest bo.... tak ustawa mówi ;D

feldkurat 
Moderator
bez poczucia humoru

Wysłany: 2012-01-26, 18:10   Re: Migalski: Posłowie nie wiedzą za czym głosują. Glosowałe

Cytat:
Migalski szczerze wyznaje: "... 90 proc. posłów w 90 proc. przypadków nie ma najmniejszego pojęcia o tym, nad czym głosuje".
I dlatego prawo w Polsce tworzą nie ci którzy je stanowią, tylko ci którzy je potem interpretują. Bo przecież ktoś musi wytłumaczyć ludziom co Parlament miał na myśli kiedy uchwalił to co uchwalił :D .
Jestem pełen podziwu dla autorefleksji i samokrytyki posła Migalskiego. Tylko czy coś z tego wynika?

Odpowiedz do tematu